Pomoc celowa

Tak możesz pomóc!

Pomoc celowa
- szybka odpowiedź na pilne potrzeby

W ramach tych działań prowadzimy doraźne akcję będące odpowiedzią na nagłe potrzeby - np. zbiórki dla powodzian, poszkodowanych w katastrofach naturalnych, itp. Dzięki Waszemu wsparciu pomoc może docierać bez przeszkód już w pierwszych godzinach od zaistnienia takiej potrzeby.

pomoc celowa

Pomoc dla powodzian

Dziękujemy za ofiarność!

Wierni archidiecezji katowickiej okazali swoją ofiarność. W zbiórce na rzecz powodzian z Podkarpacia przeprowadzonej przed kościołami 5 lipca zebrano 656 240 złotych. Pieniądze te (po połowie) trafiły dziś z Caritas Archidiecezji Katowickiej do Caritas Archidiecezji Przemyskiej oraz Caritas Diecezji Rzeszowskiej, które przekażą środki najbardziej potrzebującym.

W powodzi, która dotknęła Podkarpacie w ostatnim tygodniu czerwca wiele osób straciło domy, budynki gospodarcze i pola uprawne. O solidarność oraz wsparcie duchowe i materialne dotkniętych skutkami nawałnic zaapelował 27 czerwca metropolita katowicki abp Wiktor Skworc, w kolejną niedzielę zbiórkę na ten cel przeprowadziły Parafialne Zespoły Caritas Archidiecezji Katowickiej.

Wesprzyj nas!

Jest mnóstwo osób potrzebujących pomocy. Staramy się dotrzeć do wszystkich, ale nasze zasoby są ograniczone. Dzięki Twojej pomocy, nasze działania będą mogły być realizowane tam, gdzie naprawdę są potrzebne. Podziel się dobrem. Podziel się miłością. Nawet symobliczna złotówka robi różnicę!

caritas archidiecezji katowickiej

E-mail: katowice@caritas.pl