Fundacja Caritas

V turnus w ramach projektu rządowego ATYWNI+ w obiektywie

W dniach 10-15.10.2022 przeprowadzony został kolejny turnus projektu "Turnusy aktywizująco-rekreacujne dl amieszkańców gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II" Uczestnicy z ogromnym zainteresowaniem i zaangażowaniem

IV turnus w ramach projektu rządowego ATYWNI+ już za nami

W ośrodku "Święta Rodzina" Fundacji Caritas Katowice w dniach 3-8.10.2022 zrealizowany został IV "Turnus aktywizująco-rekreacyjny dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II". Ogromną satysfakcję

III turnus w ramach rządowego projektu AKTYWNI+ pn.

W dnaich 22.-27.09.2022 w ośrodku Święta Rodzina Fundacji Caritas Katowice grupa Seniorów uczestniczyła w projekcie "Turnusy aktywizująco - rekreacyjne dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II".

II turnus projektu: Turnusy aktywizująco - rekreacyjne dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II - już zakończony

W dniach 14-19.09.2022 zrealizowany został durgi turnus projektu: "Turnusy aktywizująco - rekreacyjne dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II" Uczestnicy w ramach zajęć uczyli się ozdobić świeczkę, metoda

Turnusy aktywizująco - rekreacyjne dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich, edycja II - turnus I

Dofinansowanie ze środków budżetu państwa Nazwa programu: Program wieloletni na rzecz Osób Starszych „Aktywni +” na lata 2021 – 2025 Edycja 2022 Nazwa projektu: Turnusy aktywizująco - rekreacyjne dla

VI turnus aktywizująco-rekreacyjny dla seniorów z gmin wiejskich i miejsko-wiejskich już za nami.

W dniach 7-14.10.2021 w Osrodku Św. Rodzina Fundacji Caritas Katowice miał miejsce ostatni turnus aktywizująco-rekreacyjny dla seniorów w ramach rządowego projektu Aktywni+. Uczestnicy turnusu codziennie mieli mozliwość skorzystania

Nasze ośrodki

żłobek
ośrodek
fundacja - misja

Fundacja Caritas Katowice

Celem Fundacji Caritas Katowice jest działalność charytatywna, wspieranie osób niepełnosprawnych, organizowanie wypoczynku dzieci i młodzieży, pomoc ofiarom katastrof i klęsk żywiołowych, a także promocja i organizacja wolontariatu. Środki uzyskane dzięki wpłatom 1% podatku pozwalają na realizowanie tych zadań w wielu placówkach gdzie potrzebna jest pomoc. Ponadto Fundacja Caritas Katowice dofinansowuje remonty i rozbudowę ośrodków Caritas Archidiecezji Katowickiej.

Zadanie Fundacji

Działamy dla Caritas Archidiecezji Katowickiej

Caritas katowicka chce z miłościąsłużyć drugiemu człowiekowi.

Zapraszamy - poznajcie nas bliżej!

Władze

Statut