Fundacja Caritas

Fundacja Caritas Katowice realizuje projekt AKTYWNI+

Dofinansowanie ze środków budżetu państwa Nazwa programu: Program wieloletni na rzecz Osób Starszych „Aktywni +” na lata 2021 – 2025 Edycja 2021 Nazwa projektu: Turnusy aktywizująco - rekreacyjne dla

Nasze ośrodki

żłobek
ośrodek
fundacja - misja

Fundacja Caritas Katowice

Celem Fundacji Caritas Katowice jest działalność charytatywna, wspieranie osób niepełnosprawnych, organizowanie wypoczynku dzieci i młodzieży, pomoc ofiarom katastrof i klęsk żywiołowych, a także promocja i organizacja wolontariatu. Środki uzyskane dzięki wpłatom 1% podatku pozwalają na realizowanie tych zadań w wielu placówkach gdzie potrzebna jest pomoc. Ponadto Fundacja Caritas Katowice dofinansowuje remonty i rozbudowę ośrodków Caritas Archidiecezji Katowickiej.

Witaj!

Jesteśmy po to, by z miłością służyć drugiemu człowiekowi.

Już od ponad 30 lat Caritas naszej diecezji niesie pomoc, tym, którzy najbardziej jej potrzebują. Jesteśmy tam, gdzie często z pomocą nie docierają już inni. Realizując powierzoną nam misję, dążymy do stałego poszerzania zakresu świadczonej pomocy. Dziękujemy, że jesteście w tej drodze razem z nami i naszymi podopiecznymi. To dzięki Wam, nasza działalność jest możliwa.

Zapraszamy - poznajcie nas bliżej!

Władze

Statut