post

Pomoc dla poszkodowanych w pożarze kamienicy w Rudzie Śląskiej

Wczoraj w nocy spłonęło poddasze kamienicy przy ul. Krasińskiego w Rudzie Śląskiej. Ewakuowano 23 osoby. Na szczęście nikt nie ucierpiał. Caritas Archidiecezji Katowickiej we współpracy z władzami miasta Ruda Śląska przekazał za pośrednictwem rudzkiego MOPSu 23 komplety pościeli dla poszkodowanych w pożarze mieszkańców.

Caritas Archidiecezji Katowickiej udostępnia swoje konto bankowe na zbiórkę ofiar i darowizn. Każda przekazana nam kwota umożliwia prowadzenie bardzo szerokiej działalności charytatywno-opiekuńczej. Pieniądze potrzebne są m.in. na utrzymanie i remonty ośrodków Caritas, opiekę i rehabilitację naszych podopiecznych, zakup sprzętu rehabilitacyjnego. Zapraszamy do szczegółowego zapoznania się z działalnością Caritas Archidiecezji Katowickiej na naszej stronie oraz zachęcamy do finansowego wsparcia naszych działań. Dziękujemy za wszelki dar serca.

Ofiarodawców prosimy o wpłaty na konto:
GETIN BANK S.A. II O/Katowice

SWIFT: INGBPLPW

Zwracamy się też z uprzejmą prośbą by wspomóc działania Fundacji Caritas Katowice przekazując 1% podatku dochodowego. Wszystkim ofiarodawcom serdecznie dziękujemy. (KRS: 0000291119)