Jak pomagamy

Stałe programy realizowane przez Caritas Archdiecezji Katowickiej

PEFRON - wsparcie osób niepełnosprawnych zamkniętych w domach z powodu pandemii

Caritas Archidiecezji Katowickiej od dnia 14.12.2020 - 30.06.2021 realizuje zadanie pn. "Wsparcie specjalistyczne jako element przezwyciężenia negatywnych skutków pandemii wywołanych izolacją społeczną” adresowane dla osób niepełnosprawnych i dofinansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

W ramach zadania oferowane są działania aktywizacyjno-motywacyjne, które wpływają pozytywnie na poprawę kondycji psychicznej beneficjentów i Ich otoczenia oraz prowadzą do łagodzenia negatywnych skutków izolacji.

Mamy w planie nakręcenie krótkiego filmu opowiadającego o naszej akcji. Jeśli możesz wesprzeć nasze działania promocyjne, prosimy o wsparcie finansowe na nasze konto:

40-042 Katowice, ul. Wita Stwosza 20
Nr rachunku w ING Bank Śląski:

z dopiskiem: film o wsparciu dla niepełnosprawnych

Akcje Caritas Polska

pomoc dla seniora
wdzięczni medykom

Wesprzyj nas!

Jest mnóstwo osób potrzebujących pomocy. Staramy się dotrzeć do wszystkich, ale nasze zasoby są ograniczone. Dzięki Twojej pomocy, nasze działania będą mogły być realizowane tam, gdzie naprawdę są potrzebne. Podziel się dobrem. Podziel się miłością. Nawet symobliczna złotówka robi różnicę!

caritas archidiecezji katowickiej

E-mail: katowice@caritas.pl