Jak pomagamy

Stałe programy realizowane przez Caritas Archdiecezji Katowickiej

Pomoc ofiarom katastrof

Na terenie archidiecezji katowickiej w ostatnich latach miały miejsce różne katastrofy budowlane, pożary i powodzie. Na przestrzeni ostatnich dwóch lat pomogliśmy ofiarom pożarów w Rudzie Śląskiej, Warszowicach, Piekarach Śląskich oraz Katowicach. Pomogliśmy powodzianom z Pszowa i powiatu wodzisławskiego. Nasze wsparcie było przekazane powodzianom z Podkarpacia.

Caritas Archidiecezji Katowickiej, chcąc pomagać osobom poszkodowanym w wyniku licznych kataklizmów, potrzebuje Twojego wsparcia. Środki finansowe są nam potrzebne, abyśmy mogli reagować natychmiast i skutecznie. Fundusze zgromadzone w ten sposób tworzą możliwość szybkiego ich wykorzystania w sytuacjach wymagających nagłej interwencji, gdy pomoc powinna dotrzeć do poszkodowanych jak najszybciej.

Środki finansowe przeznaczone na pomoc ofiarom kataklizmów można wpłacać na konto:

40-042 Katowice, ul. Wita Stwosza 20
Nr rachunku w ING Bank Śląski:

z dopiskiem: pomagam ofiarom katastrof

Akcje Caritas Polska

pomoc dla seniora
wdzięczni medykom

Wesprzyj nas!

Jest mnóstwo osób potrzebujących pomocy. Staramy się dotrzeć do wszystkich, ale nasze zasoby są ograniczone. Dzięki Twojej pomocy, nasze działania będą mogły być realizowane tam, gdzie naprawdę są potrzebne. Podziel się dobrem. Podziel się miłością. Nawet symobliczna złotówka robi różnicę!

caritas archidiecezji katowickiej

E-mail: katowice@caritas.pl