Zakład Aktywności Zawodowej Św. Marcina

konto:
NIP: 954-275-52-54

Charakterystyka Ośrodka

Z dniem 15 maja 2015 roku został powołany nowy podmiot podległy Caritas, a wyodrębniony finansowo i organizacyjnie o nazwie: Caritas Archidiecezji Katowickiej Zakład Aktywności Zawodowej Świętego Marcina z siedzibą w Katowicach przy ul. Wita Stwosza 20.

ZAZ działa w oparciu o usługi gastronomiczne oraz noclegowe, prowadząc rehabilitację zawodową 29 osób zaliczanych do znacznego i umiarkowanego stopnia niepełnosprawności. Kadrę stanowi 9-osobowa grupa: kierownik, pracownik biurowy, szef kuchni oraz instruktorzy. ZAZ utworzono w oparciu o dotychczasowy majątek Caritas Archidiecezji Katowickiej. ZAZ podzielony jest na działy: administracyjny, sprzątający oraz gastronomiczny, w każdym z nich pracują osoby niepełnosprawne pod kierunkiem instruktora. ZAZ świadczy usługi gastronomiczne na potrzeby Domu Księży Emerytów, oraz usługi noclegowe dla Gości. Do dyspozycji gości mamy 20 pokoi (40 miejsc noclegowych). Posiadamy 18 wygodnych i przestronnych pokoi o wysokim standardzie oraz 2 apartamenty. W każdym z pokoi znajduje się łazienka, telefon, dostęp do internetu oraz klimatyzacja. Na życzenie klienta ZAZ jest w stanie zapewnić pełne wyżywienie. Obiekt przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych. Obiekt usytuowany jest w centrum Katowic, blisko Głównego Dworca PKP, do dyspozycji gości jest również bezpieczny, bezpłatny parking.

Cennik oferowanych usług:

Pokój 1-osobowy: 100 zł / Pokój 2-osobowy: 160 zł

Śniadanie: 15 zł / Obiad: 30zł / Kolacja: 15 zł

Rezerwacji pokoi można dokonać pod numerem tel.: 32  251 67 22 lub na adres katowice@caritas.pl

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z kierownikiem ZAZ- p. Marzeną Skiba: mskiba@zazkatowice.caritas.pl lub 502 210 984

Poszukujemy osób niepełnosprawnych chętnych do podjęcia pracy w ZAZ na stanowiskach: pomoc kuchenna, pokojowy, recepcjonista. Kandydatami do pracy w ZAZ mogą być osoby niepełnosprawne w stopniu znacznym (każdy rodzaj schorzenia) lub umiarkowanym (u których stwierdzono autyzm, upośledzenie umysłowe bądź też chorobę psychiczną). Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z kierownikiem ZAZ- p. Marzeną Skiba pod nr tel. 502 210 984.